Omaiset ovat tervetulleita vierailulle sairaalaan. Sovithan vierailusta etukäteen hoidossa olevan läheisesi ja hänen hoito-osastonsa henkilökunnan kanssa. Vierailut voidaan sopia tilannekohtaisesti toteutettaviksi sairaalan vierailutiloissa, sairaala-alueella ulkoillen tai Vaasan seudulla. Lisätietoa vierailukäytäntöihin liittyen saat läheisesi hoito-osastolta ja sairaalan sosiaalityöntekijöiltä.

Voit olla yhteydessä myös sairaalan sosiaalityöntekijöihin ja läheisesi hoito-osastolle, jos kaipaat lisätietoa läheisesi tilanteesta tai yleisinformaatiota sairaalan toiminnasta. Omahoitajilla on ajankohtaisin tieto hoidollisesta tilanteesta. Huomioithan, että emme voi kuitenkaan luovuttaa tietoja, jos läheisesi ei ole antanut tietojenluovutusoikeutta.

Sairaalassa järjestetään kerran vuodessa omaisille ja yhteistyökumppaneille suunnattu Vanha Vaasa -päivä, jonne läheisesi voi kutsua esimerkiksi perheenjäseniään.

Sosiaalisella tuella ja toimivalla sosiaalisella verkostolla on tutkitusti yhteys ihmisen hyvinvointiin ja terveyteen. Tuemme läheistäsi yksilökohtaisesti vuorovaikutussuhteiden ja sosiaalisen verkoston ylläpidossa ja rakentamisessa. Myös omaisten tiedon lisääminen sairaudesta ja hoidon etenemistä on osa vaikuttavaa kuntoutumisprosessia. Järjestämmekin mielellämme perhe- ja omaispalavereja läheisesi niin toivoessa. Ymmärrämme, että toisinaan läheisissä ihmissuhteissa voi esiintyä suuriakin ristiriitoja ja hankaluuksia. Perhetyön keinoin pyrimme tällaisissakin tilanteissa tukemaan läheistäsi toimivien vuorovaikutussuhteiden rakentamisessa.

Jos sinulla itselläsi on tuen tarvetta, voit tutustua esimerkiksi Mielenterveysomaisten keskusliitto FinFamin jäsenyhdistysten toimintaan (https://finfami.fi/). Sivustolta löytyy tietoa, tukea ja neuvontaa omaisille ja läheisille, joiden perheessä tai lähipiirissä joku oireilee tai sairastaa psyykkisesti. Tarvittaessa saat lisätietoa ja palveluohjausta sairaalan sosiaalityöntekijöiltä.